Πώς κάνω κράτηση; Με κόστος φιλοξενίας από 12 Ευρώ ημερησίως & *ΔΩΡΕΑΝ Παραλαβή - Παράδοση στο χώρο σας...απλά δεν υπάρχει!!
Ξενοδοχειο Σκυλων - Πανσιον Σκυλων & Μικρών Ζώων Αθήνα

Γιόρκσαιρ Τερριέρ (Yorkshire Terrier)

Είναι ξύπνιος και σπινθηροβόλος χαρακτήρας. Δεν του λείπει η αυτοπεποίθηση και απολαμβάνει να εμφανίζεται σε επιδείξεις όπου πάντα τραβάει την προσοχή. Το 2006, οΓιόρκσαιρ Τερριέρ (Yorkshire Terrier) ήταν ο δεύτερος πιο δημοφιλής σκύλος στις ΗΠΑ μετά το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ.

Έχει μακρύ τρίχωμα, δεν έχει όμως το δεύτερο στρώμα τριχώματος που βρίσκεται κοντά στο δέρμα (undercoat), όπως οι πλείστοι σκύλοι, και επομένως δεν παρατηρείται η συνηθισμένη τριχόπτωση που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στις τριχωτές φυλές και τεράστιο πρόβλημα για τον ιδιοκτήτη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Επιπρόσθετα, η χαρακτηριστική δυσοσμία μετά το μπάνιο του σκύλου, δεν παρατηρείται στο Γιορκσάιρ Τερριέρ και κατ’επέκταση αποτελεί το ιδανικό κατοικίδιο για κάποιον που είναι ευάλωτος σε αλλεργίες σχετιζόμενες με σκύλους.

 

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Χρώμα και Τρίχωμα : Έχει χρώμα μαύρο και ανοικτόχρωμο καφέ και τρίχωμα ολόισιο, λαμπερό και μεταξένιο.
  • Βάρος : Δεν ξεπερνά τα 3.7 Κιλά.
  • Ύψος : Μέχρι 20.3 – 22.9 εκατοστά.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Δυναμικός, έξυπνος και θαρραλέος. Δε φοβάται τους μεγαλύτερους σκύλους ή τους ξένους που μπαίνουν στο σπίτι. Γενικώς, αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με άλλους σκύλους. Η τόλμη και ο δυναμισμός του, μπορεί πολλές φορές να επιφέρει μπελάδες ή ακόμα και τραυματισμούς μια και αγνοώντας το μικρό του μέγεθος, μπορεί να προκαλέσει και να μπλεχτεί σε καβγάδες με μεγαλύτερους, πιο άγριους σκύλους. Για τον ίδιο λόγο, δεν θα πρέπει να μένει μόνος του με πολύ μικρά παιδιά τα οποία τείνουν να θεωρούν το σκυλάκι ως ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι και παίζουν πολλές φορές βίαια μαζί του. Ο ευέξαπτος Γιόρκι (έτσι λέγεται χαιδευτικά), πιθανότατα θα αντιδράσει και αν δεν υπάρχει γονική επίβλεψη, μπορεί να δαγκώσει το παιδί. Ο Γιορκσάιρ Τερριέρ έχει την εκπληκτική ικανότητα να αναγνωρίζει πολλές λέξεις και φράσεις και επομένως μπορεί αν εκπαιδευτεί σωστά, να γίνει πολύ σύντομα ένα υπάκουο και πειθαρχημένο σκυλάκι. Είναι σχετικά ανεξάρτητος και όχι τόσο απαιτητικός σε γλυκόλογα και χάδια. Είναι ικανοποιημένος με το να βρίσκεται απλά δίπλα στο αφεντικό του, χωρίς να χρειάζεται να είναι στα γόνατα ή στα πόδια του.

 

ΥΓΕΙΑ

Έχει ευαίσθητο πεπτικό σύστημα. Μια μικρή αλλαγή στη διατροφή του μπορεί να προκαλέσει εμετούς και διάρροια.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ

Ζει περίπου 12 – 15 χρόνια.